#SISUMMIT18

Landet och staden – en kraft för social innovation 

09 september 2017

En del av programmet är nu spikat och vi fortsätter med att dela med oss av det som kommer hända på stora scenen 14-15 november, 2017. Dag 1 handlar mycket om årets tema, Creating Value.

En av framtidens stora utmaningar är att möta effekterna av urbaniseringen. Människor flyttar från landet till städer. Landsbygden avfolkas på såväl folk som tjänster, service och resurser. Städerna blir allt trängre och det ger hög belastning på miljö och människors liv. Klyftan mellan landet och staden ökar, med missnöje och utanförskap som resultat.

Social innovation uppstår oftast ur ett behov, som traditionella aktörer inte kan tillgodose. Hur kan vi använda urbaniseringstrenden som en kraft för social innovation? Vilka är de hetaste sociala innovationerna inom detta område? Och vad slags politik behövs för att hela Sverige ska leva?

14-15 november går Social Innovation Summit 2017 av stapeln och som en del av programmet kommer Adam Arnesson, Victoria Percovich-Gutierrez, Jan-Tore Sannar och Teo Härén att prata om land och stad, social innovation och megatrender.

Anmäl dig här