#SISUMMIT18

Nyheter

27 november 2017

”Både processen och målet ska vara sociala”

Vad är och vad är inte social innovation? Under den rubriken samtalade Anna Edwall från Vinnova med professor Lars Hulgård från Roskilde universitet och Erika Augustinsson från Mötesplats Social Innovation. Samtalet modererades av Marie-Louise Lövgren och allt skedde på Social Innovation Summit i Malmö.

27 november 2017

Ger ökat delande mer hållbara städer?

Via initiativet Sharing Cities Sweden ska Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå bana väg för ökat delande i svenska städer. På Social Innovation Summit fick vi veta mer om satsningen.

21 november 2017

”Vi saknar en gemensam berättelse av framgång”

Har Norge något att lära av Sverige när det gäller social innovation? Och är gapet mellan stad och landsbygd rent av en myt? Helt säkert är dock att Charles Leadbeater tycker att samhällsentreprenörer borde umgås mer med människor vars åsikter de inte delar. Social Innovation Summits första dag avslutades med starka åsikter och intressanta insikter.

17 november 2017

Danskt beröm och löfte om nya mått för välstånd

En boklansering, en minister med löfte om pengar och nya välståndsmått, en hållbarhetsekonom och åtta globala megatrender, en paneldebatt samt flera inspirerande samhällsentreprenörer. Där har ni några av inslagen och aktörerna från dag ett under Social Innovation Summit 2017.

14 november 2017

Hanne Pålsson är årets Göran Bredinger-stipendiat

För fjärde året i rad delas Göran Bredinger-stipendiet ut till en ung samhällsentreprenör som på ett innovativt sätt bidrar till att lösa en samhällsutmaning. Årets prisutdelning sker i samband med Social Innovation Summit och går till Hanne Pålsson och det innovativa trygghetslarmet Vevios.