Impactmarknaden: en ny typ av investering

Social Innovation Summit går av stapeln om en månad. Sveriges årliga mötesplats för social innovation och samhällsentreprenörskap samlar intressenter från hela Norden. Förutom keynotes, samtal på stora scenen, filmvisning, matchmaking och en massa andra godbitar, erbjuds 12 parallella sessioner där du som deltagare själv väljer inrikting och område. En av dessa handlar om Impactmarknaden.

I Sverige och internationellt utvecklas och testas just nu finansiella innovationer för social innovation och ökad samhällsnytta. Investeringsmodeller som ofta sammanför privat och offentligt kapital för att möta samhällsutmaningar och investeringsfonder som ger sociala företag möjlighet att växa och öka sin samhällsnytta.

Deltagare: Jan Svensson (Mikrofonden Väst), Jenny Carenco (Prosper Social Impact), Richard Engström (Impact X). Sessionen modereras av Thomas Frostberg (ekonomisk krönikör på HD/Sydsvenskan, samt redaktör för DN Global utveckling)